U 7.2 odjelu postavljena je zanimljiva i bogata izložba staroga novca koja je svojim fundusom obuhvatila novčanice iz svih krajeva svijeta, od Kine i Južne Koreje do SAD-a.

Naime, učenici Marko Rakić, Leonarda Marić i Franko Soldo, bave se prikupljanjem starih novčanica, ali i onih koje su i danas u optjecaju. Zbog toga su svojim prijateljima iz razreda odlučili pokazati svoje pravo malo bogatstvo. Istaknuvši kako su ljubav prema starinama naslijedili od svojih baka, djedova i roditelja te kako beskrajno uživaju u ovom hobiju, izrazili su želju i namjeru da i  budućim generacijama prenesu ljubav prema prikupljanju staroga novca.

Učenik Marko Rakić vlasnik je zavidne kolekcije staroga novca, a kao ipak malo posebnije i draže izdvojio je kovanice iz vremena cara Franje Josipa I. te kineske novčanice, koje su se koristile za vrijeme Olimpijskih igara u Pekingu.

Profesorica povijesti i zemljopia Antonija Šarić izrazila je zadovoljstvo zbog još jednog uspješnog projekta koji je izazvao brojne pozitivne reakcije naših učenika, ali i roditelja naglasivši kako će slične aktivnosti i projekte, s učenicima, provoditi i dalje.

Dio izloženog novca pogledajte u galeriji fotografija ispod.

01/27/2020