Dogs Trust, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, jedna je od najvećih svjetskih organizacija za skrb pasa. Njihova misija je da svi psi jednoga dana mogu uživati u sretnom životu, bez straha od stradanja.

Dogs Trust provodi edukacije po školama širom Bosne i Hercegovine na kojima edukatorice i edukatori,  kroz igru i zabavu, uče djecu kako biti sigurni u kontaktu s psima. O prirodi i potrebama pasa te o obvezama i resursima potrebnim za odgovorno vlasništvo pasa. U osnovnoj školi radi se s djecom u dob od 7 do 11 godina jer je to kognitivno najproduktivnije razdoblje za usvajanje novih znanja.

Program edukacije svake godine se osvježava novim zanimljivim sadržajima, a sve s ciljem povećanja sigurnosti te razvoja odgovornosti kod djece.

Na oduševljenje svih učenika, Dogs Trust program edukacije i ove školske godine provodimo u našoj školi. Naime, cijeli ovaj tjedan organizirana su predavanja za učenike od 2. do 6. razreda na kojima će, uz stručno vodstvo osposobljenih predavača, kroz igru i zabavu, djeca dobiti korisne informacije vezane za pse i skrb o njima, ali i na trenutak postati veterinari, udomitelji, vlasnici pasa, treneri itd.

01/29/2020