Plakat su izradili učenici 6.1 razreda uz vodstvo nastavnice Dijane Zovko

Najpoznatija legenda o nastanku ovog praznika potječe iz Rima. Još dok je kršćanstvo bilo potpuno nova i mlada religija, živio je svećenik Valentin. Tadašnji car, Klaudije I, naredio je svim vojnicima da se niti slučajno ne smiju ženiti ili zaručivati jer je držao da se vojnici (kao oženjeni ili zaručeni muškarci) neće htjeti boriti u njegovim ratovima, već će radije ostajati kod kuće sa svojim obiteljima. Svi svećenici odlučili su poštovati ovu carevu odluku, pa nisu više htjeli vjenčati vojnike. Međutim, svećenik po imenu Valentin oglušio se na carevu odluku i počeo je potajno održavati vjenčanja svih mladih parova koji su to željeli. Tako je činio sve dok ga vlasti nisu ulovile i bacile u tamnicu, a 14. veljače je pogubljen. Nedugo nakon smrti, narod je Valentina proglasio svecem.

Licitar iz radionice  3.1 razreda

Valentinovo ili Dan sv. Valentina spomendan je na sv. Valentina koji se obilježava 14. veljače. Taj dan se obilježava i kao Dan zaljubljenih.

                                                                                                                                                                                                                                     NOVINARSKA SEKCIJA

Sat likovne kulture u 3.3 razredu

U našoj školi Valentinovo se obilježava cijeli ovaj tjedan, a tema ljubavi provukla se kroz sve razredne odjele i kroz sve nastavne predmete.

02/13/2020