Poštovani roditelji/staratelji,

prema naputku Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a, a  u cilju zaštite zdravlja djece, kao i zaštite cjelokupne zajednice od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19), ovim putem vas obavještavamo kako će se upis djece u prvi razred, za školsku 2021./2022. godinu, obavljati elektoničkim putem, u vremenu od 12. travnja do 7. svibnja 2021. godine.

U prvi razred školske 2021./2022. godine, upisuju se djeca koja do 1. ožujka 2021. godine imaju navršenih 5 i pol (5.5) godina života.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a, uz pisani zahtjev roditelja/staratelja djeteta i temeljem preporuke Povjerenstva za upis djece u prvi razred osnovne škole, može dopustiti da se obvezno školovanje započne godinu ranije ili kasnije od starosne dobi koja je utvrđena za početak obveznog odgoja i obrazovanja, ukoliko je to u najboljem interesu djeteta.

Molimo roditelje/staratelje da blagovremeno izvrše svoju zakonsku obvezu te popunjeni prijavni obrazac pošalju na  mail adresu os.ssk.upis@gmail.com.

O primitku prijave, od strane Škole, roditelj/staratelj bit će povratno obaviješten.

 

Upisno područje Škole obuhvaća:

Bijeli brijeg (cijelo područje), Ulica kneza Trpimira, Sv. Leopolda Mandića, Dubrovačka (od raskrižja Hrvatske mladeži), Bleiburških žrtava (od broja 19), dio Vihovića (od broja 26), Smrčenjaci, Cim i Goranci.

U daljnjem tekstu možete preuzeti prijavni obrazac za upis u prvi razred (obvezan za svu djecu - buduće prvašiće), kao i obrazac zahtjeva za uvrštenje djeteta u popis djece dorasle za upis u prvi razred (samo za djecu koja do 1. ožujka 2021. godine neće imati navršenih pet i pol (5.5) godina života) te obrazac zahtjeva za odgodu upisa u 1. razred (samo za djecu za koju se traži odgoda upisa).

 

PRIJAVNI OBRAZAC ZA UPIS

prijavni obrazac za upis

 

ZAHTJEV ZA PRIJEVREMENI UPIS U 1. RAZRED

zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred

 

ZAHTJEV ZA ODGODU UPISA U 1. RAZRED

zahtjev za odgodu upisa u 1. razred

 

 

Dokumentaciju za upis djece u prvi razred osnovne škole, roditelji/staratelji dužni su dostaviti po okončanju stanja nepogode uzrokovane koronavirusom (COVID-19) na adresu Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, Mostar.

O naknadnim terminina dostavljanja obvezne  dokumentacije i testiranja djece,  roditelji/staratelji biti će blagovremeno obaviješteni putem internet stranice Škole.

 

Obvezna dokumentacija za upis djece u prvi razred osnovne škole:

- Izvod iz matične knjige rođenih

- Liječničko  uvjerenje o psihofizičkom stanju djeteta za upis u školu i zdravstvenom statusu s opisom   poteškoća

- CIPS prijava boravka, kao dokaz o pripadnosti školskom području.

 

Dodatne informacije vezane za prijavu i upis prvašića možete dobiti putem kontakt telefona: 036/ 311-160 ili putem mail adrese: os.ssk.upis@gmail.com.                                         

 

*  *  *

 

Dragi roditelji i dragi naši prvašići, stiglo je vrijeme izazova. Iskoristite ga na najbolji mogući način, kako biste sačuvali sebe i zaštitili svoje najmilije.

Razgovarajte, učite, pišite, istražujte, slušajte druge i osluškujte sebe. Izazove pretvorite u prilike, a vrijeme u darove koje smo svi zajedno dobili, kako bismo nadoknadili sve propuštene trenutke, zbog brojnih obveza i turbulentnog načina života.

Smijte se, volite, poštujte, uvažavajte i ono što je sada najvažnije, čuvajte sebe i druge!

Dragi naši prvašići, želimo vam mnogo uspjeha u budućem školovanju i neka vam sreća i zadovoljstvo uvijek budu vjerni pratitelji kroz život.

 

 

                                                     Ravnateljica

                                                     Daria Stojčić

 

04/05/2021