Drugašići

Nastava za drugašiće počinje u 8.20 sati.

POZDRAV SVIMA!

MI SMO DRUGAŠIĆI

OŠ SILVIJA STRAHIMIRA KRANJČEVIĆA IZ MOSTARA,

A OVO JE NAŠ KUTIĆ!

PRATITE NAŠ RAD I ODRASTANJE

I NARAVNO, DRUŽITE SE S NAMA!

wink


Ovo smo mi kao prvašići

1.1 razred

wink

1.2 razred

smiley

1.3 razred

wink

1.4 razred

laugh

Zima (tempera), odjel 2.3

 

Dječji odjel Narodne knjižnice HNŽ, Mostar jučer je ugostio naše drugašiće. Učenike su najprije pozdravile voditeljica dječjeg odjela Zorica Marić i ravnateljica knjižnice Julijana Pavlović koje su s djecom ponovile već naučena pravila ponašanja u knjižnici, informirajući ih o edukativnim i zanimljivim sadržajima koje ova najveća knjižnica  nudi svojim korisnicima, svježim naslovima te o realizaciji novih projekata u skorije vrijeme.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana prijevremeno rođene djece (17. studenoga) danas je u našoj školi predstavljena slikovnicu Zagrljaj pletene hobotnice koju je napisala književnica za djecu i mlade i naša školska knjižničarka Milena Jukić Bandić.

Slikovnica je predstavljena učenicima drugih razreda, a priča o Hobiju-Bobiju, malenoj hobotnici čarolijom pretvorene u pletenu igračku, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

U vremenu od 15. listopada do 15. studenoga obilježava se Mjesec hrvatske knjige. Tim povodom u našoj školi održani su sati u školskoj knjižnici. Tako su se učenici drugih razreda mogli pobliže upoznati s radom knjižničara, pravilima ponašanja u knjižnici, svojim obvezama i sadržajima koje jedna knjižnica nudi. Pitanja je bilo mnogo, a zanimanje za odgovore nije jenjavalo ni po završetku sata kada su učenici podigli svoju prvu školsku lektiru.

Draga djeco, sretno u svijetu knjiga!yes

Ruke (kolaž)


 

Jesen (flomaster)


 

Osnovne boje (akvarel)


 

Sadnjom i sijanjem proljetnica učenici prvih razreda pozdravili su proljeće. Kako priroda i društvo, uz to što nas poučava, može biti i jako zabavna djeci, uvjerili su se i naši prvašići prihvativši s oduševljenjem sve izazove vrtlarstva koje su pred njih postavili njihovi učitelji i učiteljice.

Kako izgledaju sjemenke, a kako  stabljike, što je list, a što cvijet te što je sve potrebno kako bi maleno zrnce izraslo u prekrasan zeleni grmičak, samo su neka od pitanja na koja su pametne glavice tražile, ali i pronašle odgovore.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

 

1.1 odjel

heart

1.2 odjel

heart

Izvrsnost se ne postiže preko noći.

Njena biografija su brojni padovi

i uporna ustajanja.

 

Vođeni tom mišlju, vjerujemo kako će naši prvašići savladavati  sve  životne izazove, baš kao i ovaj poligon prepreka koji  je za njih osmislio profesor  Antonio Kožulj na satu tjelesne i zdravstvene kulture.

yes

Stranice